Persoonlijke gegevens:

Voornaam:

Familienaam:

E-mail:

Account gegevens:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Herhaal wachtwoord:

F ilm estival Ghent C reative ommons
Big Buck Bunny

Big Buck Bunny

jaar:
2008
genre:
Animatie
duur:
10 min
regisseur:
Sacha Goedegebure
stemmencast:
/
creative common licentie:
BY: Naamsvermelding-licentie

Big Buck Bunny is een groot konijn die op een dag te maken krijgt met Frank, Rinky en Gamera, drie knaagdieren. Ze vallen weerloze dieren in het bos aan door er fruit, noten en stenen naar te gooien. Bunny besluit de tegenaanval te openen nadat ze twee vlinders gedood hebben en Bunny zelf hebben aangevallen.

www.bigbuckbunny.org
Sita sings the blues

Sita sings the blues

jaar:
2008
genre:
Animatie
duur:
82 min
regisseur:
Nina Paley
stemmencast:
Aseem Chhabra, Bhavana Nagulapally, Manish Acharya
creative common licentie:
BY-SA: Naamsvermelding- en Gelijk Delen-licentie

Sita sings the blues verteld de legende op de verbanning van prins Rama van het hof van zijn vader, in opdracht van de favoriete koningin van zijn vader, Kaikeyi. Na het recht verdiend te hebben om een enkele gunst door het redden van het leven van de koning, Kaikeyi tracht om haar eigen zoon de erfenis te laten krijgen voor de oudste en favoriete erfgenaam, Rama, door hem te verbannen van het hof. Sita besluit haar geliefde echtgenoot te vergezellen, hoewel het bos gevaarlijk is en vol met demonen en boze geesten zit. De demon-koning Ravana, aangemoedigd door zijn hatelijke menseneetster van een zus, hoort van de schoonheid van Sita en beslist haar te ontvoeren. Hij stuurt een gouden hinde voorbij hun woning en Rama die Sita probeert te imponeren door de jacht op de hinde vertrekt. Bij diens afwezigheid, ontvoert Ravana Sita en eist dat ze zich aan hem te onderwerpen op straffe van de dood. Sita blijft trouw gewijd aan Rama en weigert toe te geven; Ravana stelt haar voor een ultimatum maar Sita wacht trouw voor Rama om haar te redden.

www.sitasingstheblues.com
Elephants dream

Elephants Dream

jaar:
2006
genre:
Animatie
duur:
11 min
regisseur:
Bassam Kurdali
stemmencast:
Cas Jansen, Tygo Gernandt
creative common licentie:
BY: Naamsvermelding-licentie

Elephants Dream is een korte film. De belangrijkste personages zijn Emo (een jonge trompettist) en Proog (een verwarde - of toch niet? - werker), zij zijn beide gegrepen door hun eigen wereld. Op een bepaald moment kruisen ze elkaars wegen. De excentrieke Proog probeert voorzichtig zijn jonge vriend Emo naar zijn wereld te trekken. Zodra Emo zich realiseert dat Proog hem zijn ideeën wil opleggen, zorgt dit voor een conflict. Maar kan Emo overleven in Proogs wereld? En kunnen ze over hun conflicten heen komen of zullen ze beiden hun eigen weg in het leven gaan? De film speelt zich af in een vreemde wereld die bestaat uit een sombere woestenij en een enorme hoeveelheid kabels en andere buitenaardse landsvormen, een levende typemachine, een enorme liftschacht, en vooral ook een groot aantal vreemde vogels.

www.elephantsdream.org
Nasty old people

Nasty old people

jaar:
2009
genre:
Drama
duur:
84 min
regisseur:
Hanna Sköld
cast:
Febe Nilsson, Karin Bertling, Cecile Anckarswärd, Håkan Jeppsson, Rune Bergman
creative common licentie:
BY-NC-SA: Naamsvermelding- en Niet-commercieel- en Gelijk delen-licentie

Een jonge vrouw, Mette, is een lid van een neo-nazi bende, terwijl haar dagelijkse werk het verzorgen van vier gekke oude mensen is die allemaal wachten om te sterven. Haar leven wordt een reis naar een burlesk sprookje, waar de regels van het spel worden gemaakt door Mette zelf. Mette is onverschillig over haar manier van leven, totdat ze op een avond een man aanvalt, hem bewusteloos schoppend. Wanneer ze de dag nadien wakker wordt, realiseert ze zich dat er iets mis is, en in gezelschap van haar gekke oudjes ze verlangt naar respect en liefde. Zij beseft dat de oude mensen gemarginaliseerd worden door de moderne samenleving, maar samen vormen ze een wereld en een stem van hun eigen land.

www.nastyoldpeople.org
Valkaama

Valkaama

jaar:
2008
genre:
Drama
duur:
95 min
regisseur:
Tim Baumann
cast:
Rafał Fudalej, Maciej Maciejewski, Matylda Baczyńska, Wiktor Loga-Skarczewski, Tim Baumann
creative common licentie:
BY-SA: Naamsvermelding- en Gelijk delen-licentie

Een Zweedse dichter, Lasse, reisde al jaren over de hele wereld - alleen, zelfstandig, rusteloos. Zijn hart kent geen huis, behalve een die een voorspelling uit zijn kindertijd aan hem was gedaan: Valkaama, een mysterieuze plek in het noorden van Finland. Lasse heeft altijd verlangd om er op een dag te stettelen, samen met Ari, een goede vriend die is gebonden aan een rolstoel. Met de tijd, hebben lasses's reizen hun jeugdige onschuld verloren. Hij besluit op een laatste grote reis met Ari te gaan. Ondertussen is Ari in aanraking gekomen met iemand die plotseling het perspectief op zijn eigen lot verergert.

www.valkaama.com
Sintel

Sintel

jaar:
2010
genre:
Animatie
duur:
15 min
regisseur:
Colin Levy
stemmencast:
Beorn Leonard, William Reynish, Jeremy Davidson
creative common licentie:
BY: Naamsvermelding-licentie

De film gaat over het meisje Sintel als ze op een reis rond de wereld vertrekt om een babydraak die ze Scales noemt te vinden. In haar thuisstad ontdekte ze Scales terwijl die eten zocht. Ze ontdekt dat de vleugel van het draakje gewond is en ze helpt het te genezen. Ze ontwikkeld een sterke band met Scales maar zodra het begint te genezen en te vliegen wordt het weggenomen door een volwassen draak. Sintel reist de werekd rond in een poging Scales te redden, vechtend tegen beesten en mensen. Ze vindt uiteindelijk een grot met daarin de volwassen draak en Scales. Ze probeert Scales te redden maar de draak ziet haar. Hij doodt haar bijna maar twijfelt. Sintel hersteld zich en vermoord hem voordat ze beseft dat tijdens haar reis, Scales gegroeid is tot een volwassen draak - degene die ze net gedood heeft. Alleen dan beseft ze haar vergissing en ook hoe oud ze zelf geworden is. Ze verlaat de grot en de babydraak, nu alleen, volgt haar.

www.sintel.org